Vrøvl med bogføring – hyr en bogholder

21 september 2021
Mette Nielsen

Det er ikke nemt at holde styr på pengesager, hvis du ikke er vant til det eller ikke har sans for det, og derfor kan det være en rigtig god idé for mange selvstændige at få en bogholder tilknyttet virksomheden, så der er styr på den del af forretningen.

Der er ikke meget, der kan give så meget hovedpine og nattelige bekymringer som rod i regnskabet, hvis du er selvstændig. Det er noget af det værste, der findes, og derfor anbefales det ofte de selvstænde at finde sig en god bogholder.

En bogholder kan hjælpe dig med at finde hoved og hale i dit årsregnskab, din moms og dine bilag. Det er penge godt givet ud for at få noget nattero.

Hjælp til en rolige hverdag

Når du hyrer en bogholder til at hjælpe dig med dit regnskab, så er det ikke nødvendigvis, fordi du er dårlig til tal. Det kan godt være, du er god til det, men ganske enkelt har for meget andet at tænke på i din virksomhed. Men det kan også skyldes, at du ikke er god til tal og struktur – og uanset hvad grunden er til, at du har brug for en bogholder, er det helt sikkert penge, du giver godt ud.

Man siger også, at i en selvstændig virksomhed kan det betale sig på den lange bane at koncentrere sig om det arbejde, du har bygget din forretning op omkring. Hvis du sælger skønhedsprodukter eller er fysioterapeut med egen klinik, så kan det godt tage både meget tid og energi fra din egentlig forretning, hvis du skal sidde og rode med regnskaberne i tide og utide.

Netop derfor kan det betale sig at hyre en professionel til opgaven. Så bliver der holdt øje med tingene, og du kan slappe mere af, i mens du arbejder med det, du er god til. 

Flere Nyheder