Hvad skal der ske med din formue, når du ikke er her mere?

Hvad skal der ske med din formue, når du ikke er her mere?

Det er kun et lille antal af danskere, der i dag har oprettet et testamente. Der er nemlig alt for mange, der ikke tager stilling til, hvad der skal ske med deres arv, når de en dag ikke er her mere. Det er en af de primære årsager til, at mange arvesager ender i familiestrid og ubehageligheder. En af måderne hvorpå man kan undgå, at arv er lig med strid er ved at oprette testamente, så de efterladte har noget at gå ud fra frem for en masse ubesvarede spørgsmål. I dag findes der mange sammenbragte familier med fællesbørn og særbørn samt indviklet familiemønstre, og det vil derfor altid være en god idé at skrive et testamente, så du sikrer dig, at din formue og dine værdier bliver fordelt, som du har tænkt det. Ellers er det arveloven, der bestemmer fordelingen, og det er ikke nødvendigvis den fordeling, som du har tænkt. 

Udtrykker dit testamente din sidste vilje? 

Det kan også være, at du allerede har oprettet et testamente, men at der er sket noget i din livssituation, der gør, at det skal opdateres. Det kan godt være, at du ikke har tænkt så meget over det, når det allerede er oprettet, men det er vigtigt, at du fra tid til anden overvejer, om dit testamente rent faktisk udtrykker det, som du ønsker. Vores liv kan ændre sig op til flere gange, og et tjek af dit testamente kan derfor være nyttigt, hvis du eksempelvis er blevet gift eller skilt, eller hvis du har en ny samlevende. Det kan også være, at du har fået børn eller børnebørn, eller at de oprindelige arvinger er gået bort. Du kan også have fået mindre eller større formue, så testamentet derfor skal opdateres. 

Der er altså mange gode grunde til enten at oprette et testamente eller opdatere ens nuværende testamente, så man undgår, at der opstår tvivl om ens sidste vilje blandt de efterladte. Det kan sørge for, at der ikke opstår skænderier mellem arvingerne, da der automatisk kommer mere klarhed over ens ønsker. 

Testamente til konkurrencedygtig og fast pris

Mange tænker, at det er dyrt at oprette et testamente, men det behøver det ikke nødvendigvis at være. Hos Hviid Advokater A/S er priser på en testamente konkurrencedygtige, og der er derfor plads til, at alle kan få oprettet et testamentet her. Hviid Advokater A/S er meget åbne omkring deres priser, og du vil derfor altid få en fast pris eller et prisestimat helt uforpligtende, inden arbejdet begynder.