Husk den vigtige tinglysning af skødet

04 maj 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Går du med planer om at købe en ny bolig? Det kan være alt fra en ejerlejlighed til et hus, der skal bruges som erhvervsejendom, er det vigtigt at huske på, at købsaftalen skal omskrives til et skøde, som skal tinglyses. Først når skødet er tinglyst er ejendommen din. Det gælder også selvom du allerede har fået nøglerne og er flyttet. 

Du kan få din boligadvokat, eks. eboligadvokat.dk, til at udfærdige skødet og få det sendt til Tinglysningsretten. Udover salæret til advokaten skal du også betale et fast gebyr til Tinglysningsretten og en promille af købssummen. Det er et beløb, der ikke er til forhandling.

eboligadvokat

Digital tinglysning

Både du og køber skal underskrive før tinglysningen er i orden. I dag foregår det online ved hjælp af MitID. Danmark var det første land i verden, der gik over til digital tinglysning. 

Skødet bliver udfærdiget på baggrund af købsaftalen, som er langt mere detaljeret end skødet. Her er alt skrevet ned, fra købssum, overdragelsesdatoen, løsøre og hvad der ellers er blevet aftalt. Hvis du selv har forhandlet med sælger uden hjælp af din boligadvokat, kan du med fordel få skrevet et forbehold ind i købsaftalen, om at aftalen først er gyldig, når din advokat har læst aftalen igennem og godkendt den. 

Dette er blot to af de ting, som en boligadvokat kan hjælpe dig i forbindelse med et boligkøb. Din advokat kan rådgive dig under alle boligkøbets faser. Lige fra det øjeblik du går med planer om at købe, når du forhandler med banken og sælger. Lige der kan der være mange penge at spare ved at forhandle med både bank og sælger. Derfor kan det være en fordel at tage boligadvokaten med til forhandlingerne. Selv små fordele kan betyde meget over en 30 årig periode. Det kan f.eks. også være at du kan overtage boligen før tid og derfor nemmere kan komme på plads.

Flere Nyheder