Gode grunde til at stoppe med at ryge

14 marts 2017
Edris Mir

Det er i dag meget nemt at komme til cigaretter, da de sælges overalt. Disse er farlige for din sundhed, og derfor vil mange opnå et rygestop, men det er en meget svær proces

Rygestop kan være en meget svær ting. Faktisk kæmper en stor del af rygerne med rygestop. Kampen er en svær kamp, fordi hjernen elsker vaner. Den elsker dem så meget, at den ikke vil give slip på dem. Det tager faktisk hele 21 dage at komme af en med vane, om den så er god eller dårlig. Derfor kan du med meget viljestyrke komme af med de fleste vaner. Problemet med cigaretter er dog, at de er fyldt med giftstoffer (hele 4000 forskellige giftstoffer) og nikotin. Dette er din krop også afhængig af, derfor er det endnu hårdere at komme af med rygningen sammenlignet med en almindelig dårlig vane. Det er derfor ikke en overraskelse, at der findes mange forskellige metoder at komme af med rygningen på. Derudover er det også muligt at få hjælp til det – kvaliteten af hjælpen svinger meget fra udbyder til udbyder.

 

Hvilket hjælpemiddel er mest effektivt, når man vil opnå et effektivt og hurtigt rygestop?

Du har sikkert prøvet mange hjælpemidler til at komme af med rygningen. Dette kan eksempelvis være nikotin tyggegummi, nikotin plastre, hypnose eller noget helt andet. Problemet med disse metoder er, at de ikke er egnet til de fleste. Mange oplever ikke den ønskede effekt, hvis overhovedet nogen effekt. Derfor må man tage andre metoder i brug som at få hjælp til rygestop. Det er vigtigt, at man får den hjælp, der passer bedst til en selv.

Hvis du allerede har prøvet alle ovenstående metoder (eller vil spare tid og penge og vil springe dem over), så skal du helt klart overveje elektroniske cigaretter. Disse cigaretter indeholder ikke 4000 giftstoffer – derfor er de i princippet sundere end traditionelle cigaretter. Vælger du den rigtige elektroniske cigaret, så vil du på sigt opnå et rygestop (enten komplet eller delvist). Det er vigtigt, at man ikke vælger meget dyre elektroniske cigaretter med væsker og alt muligt andet.

 

Spar penge før og efter rygestoppet

Hvis du skifter til en billig og effektiv elektronisk cigaret som eksempelvis iSmoke så vil du kunne spare et sted mellem 10.000 kroner og 20.000 kroner om året. Dette tal bliver kun større, hvis du opnår rygestop i processen. Derudover skal det nævnes, at her er prisen på iSmoke regnet med ind, så besparelsen er meget stor.

Flere Nyheder