Der er dem, der laver deres eget jagtudstyr

18 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi kan på ingen måde anbefale, at man laver sit eget jagtudstyr, for det kan virkelig ende galt, hvor man ikke alene ødelægger det, som man er ved at skabe, men at man også kommer slemt til skade og måske med livet som indsats.

Det skal til nøds være, hvis man er strandet langt væk fra civilisationen, og man skal finde ud af en måde at overleve på, indtil at man bliver reddet.

For det er tit bedst at blive, hvor man er, indtil der kommer nogle, der kan finde en.

Men det er jo ikke sådan, at man så kan lave et jagtgevær ud af ingenting eller noget i den stil, men det er dét, som der desværre er nogle, som der gør; og den slags kan vi slet ikke understrege nok, at vi fraråder.

Vi har dog startet på bunden med at lave våben og udstyr til jage med på et eller andet tidspunkt.

jagtudstyr

Jagtudstyret kommer jo et sted fra

Det moderne jagtudstyr, som vi køber i butikker, er jo kommet af, at der er nogle, som der har opfundet den slags til at begynde med.

Mange mennesker havde ikke mulighed for at den slags jagtudstyr, så de var nødt til at lave det selv og prøve sig frem. Det endte ikke altid lige heldigt.

Hvis man så ser på steder i regnskoven, Afrika eller fjerne områder af Asien, så laver stammefolk stadig deres våben med videre fra bunden, som det er blevet gjort fra generation til generation og formentlig vil blive ved med at blive gjort.

Det ville nok formentlig være umuligt at lære den slags mennesker at benytte moderne våben, som vi har, for det er ikke noget, som de har forstand på, og de sværger til at bruge den slags, som de laver selv fra bunden af.

Flere Nyheder